Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    2023 Yılı Sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memuru Mülakat Sınavı Nihai Sonuçlarına İlişkin Duyuru
    16.10.2023

    T.C

    IĞDIR

    ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ

    ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

     

    D   U   Y   U   R   U

    16/10/2023

                Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce Komisyonumuza verilen izin doğrultusunda; Iğdır S Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere; Sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memuru (25 Kadın – 80 Erkek) unvanı için yapılan sözlü sınava ilişkin nihai sonuç sayfanın en altında bulunan linklerde açıklanmış olup adaylar T.C. Kimlik numaralarını girerek sonuçlara ulaşabileceklerdir.

                Sözlü sınav sonuç bilgisinde ASİL BAŞARILI ibaresi bulunan adayların en geç 02 Kasım 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar aşağıda listeleri bulunan evrakları şahsen ya da başka yer Komisyon Başkanlıkları ya da Cumhuriyet Başsavcılıkları aracılığıyla fiziki olarak APS posta ile Komisyon Başkanlığımıza göndermeleri, bu konuda adaylara ayrıca tebligat yapılmayacağı,

    Sözlü sınav sonuç bilgisinde YEDEK ibaresi bulunan adayların bu aşamada evrak ibrazına ihtiyaç duyulmamaktadır. Yedek aday/adaylarına sıra gelmesi halinde adayla Başkanlığımızca iletişime geçilecektir. “YEDEK” olarak belirlenen adayların iletişim bilgilerinde değişiklik olması halinde derhal Başkanlığımızla iletişim haline geçerek güncel iletişim bilgilerini bildirmesi önemle rica olunur,

    Feragat edilmesi durumunda ASİL olarak kazanan adaylardan herhangi bir sebepten dolayı atamaya esas evraklarını Komisyonumuza ibraz etmeyecek olan adayların belirtilen tarihe kadar feragat dilekçesi ile kimlik fotokopisini Komisyon Başkanlığımıza elden bizzat teslim etmeleri veya başka yer Komisyon Başkanlıkları ya da Cumhuriyet Başsavcılıkları aracılığıyla fiziki olarak APS yoluyla Komisyon Başkanlığımıza göndermeleri gerekmektedir. Feragat Dilekçesi için (Tıklayınız)

                Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca, kanuni bir mazereti olmaksızın süresinde 15 gün içerisinde istenilen belgeleri ibraz etmeyenler ile aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların istihdamları yapılmayacaktır. 16/10/2023

     

    GÖNDERİLMESİ İSTENİLEN EVRAKLARIN LİSTESİ

    (Mavi şeffaf dosya içerisinde sıralı bir şekilde)

    1. Öğrenim durumlarını gösteren belgenin aslı (Evraklarını elden teslim edecek adayların onay işlemi Komisyon Başkanlığımızca yapılacak olup belge aslı ile bir fotokopisinin getirilmesi yeterlidir.) veya ilgili öğretim kurumu, başka yer Komisyon Başkanlıkları veya Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ASLI GİBİDİR onaylı örneği veya barkotlu e-devlet üzerinden alınan mezun belgesi,
    2. Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu Dikkat!!,

    14/09/2021 tarih ve 31598 sayılı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz Ve Koruma memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği gereği,

    “Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma Memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği ve ekine göre ilgili unvanda yurdun her yerinde görev yapabilir.”

    “Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma Memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği ve ekine göre ilgili unvanda görev yapamaz.” ibaresinin bulunması gerekmektedir.

    *İnfaz ve Koruma Memuru adayları için Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerine ibraz etmek üzere RESMİ YAZI (yazıda belirtilen devlet hastanelerinden herhangi biri olabilir) için (Tıklayınız)

    *İnfaz ve Koruma Memuru adayları için, Yönetmeliğin Sağlık Şartlarına İlişkin eki. Yönetmelik için (Tıklayınız) Sağlık Şartları için (Tıklayınız)

    *Herhangi bir nedenle askerlikten muaf olan adayların sağlık kurulu raporuna sevk edilirken muafiyetlerine ilişkin sağlık raporu ile birlikte değerlendirilmesi amacıyla sevk edilen hastaneye muafiyet raporunun sunulması ve muafiyetine ilişkin durumun sağlık kurulunda değerlendirilerek atama yapılacak unvanda görev yapıp yapamayacağının değerlendirilmesi gerekmektedir

    1. Erkekler için güncel olarak Askerlik Şubesinden alınacak askerlik durumunu gösterir belge veya barkotlu e-devlet çıktısı, (Terhis belgesi, tecil belgesi, muafiyet belgesi veya ilişiği olmadığını gösterir belge)

    Not: Askerlikten muaf adayların muafiyetlerine ilişkin bilgi ve belgelerin mutlaka askerlik durum belgesi ekine iliştirilerek gönderilmesi gerekmektedir. (Örneğin; Sağlık nedeni ile askerlikten muaf tutulmuş adaya ait muaf tutulma nedenini gösteren sağlık raporu)

    1. Vukuatlı nüfus kayıt örneği, (Evlilik ve boşanma durumunda, evlilik ve kızlık soyadlarında, ad ve soyadı değişikliği durumunda eski ve yeni ad ile soyadlarını da ayrı ayrı gösterir şekilde.),
    2. 2022 KPSS Sonuç belgesi,
    3. Son 3 ay içinde çekilmiş 4 adet biometrik vesikalık fotoğraf, (Fotoğrafların Devlet Memurları Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir)
    4. Adlî sicil kaydı, (Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ıslak imzalı, evlilik ve boşanma durumunda, evlilik ve kızlık soyadlarında, ad ve soyadı değişikliği durumunda eski ve yeni ad ve soyadlarını da ayrı ayrı gösterir şekilde.) veya barkotlu e-devlet çıktısı,
    5. 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi,
    6. Görev yapmasında sağlığı yönünden sakınca olup olmadığına dair beyanını içerir dilekçe. (El yazısı ile eksiksiz ve doğru olarak doldurulacaktır.)  (Tıklayınız)
    7. Eş durumu dilekçesi. (Medeni durumu bekar olan adayların da doldurması gerekmektedir. El yazısı ile eksiksiz ve doğru olarak doldurulacaktır.) (Tıklayınız)
    8. Başka kurum ve kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair bildirim.  (El yazısı ile eksiksiz ve doğru olarak doldurulacaktır.) (Tıklayınız)
    9. Mal bildirim Formu, (El yazısı ile eksiksiz ve doğru olarak doldurulacak olup arka kısmındaki bölüm ad ve soyad yazılarak imzalanacaktır.) (Tıklayınız)
    10. Güvenlik Soruşturması Formu, (Bilgisayarda eksiksiz doldurularak 2 adet çıktı alınıp resim yapıştırılıp, mavi kalem ile imza atılacak)  (Tıklayınız)

     

    Not: Sınav sonucunun Adliyemiz internet sitesinde yayımlanmasından itibaren yasal bir mazereti olmaksızın ilanımızda belirtilen 02 Kasım 2023 Perşembe günü mesai bitimi ne kadar istenilen belgeleri teslim etmeyen asıl adayların yerine puan sıralamasına göre yedek adaylardan evrak istenilecek, evrak ibraz etmeyen asıl adaylar hakkından feragat etmiş sayılacaktır.

     

    T.C. Kimlik No
    Ad
    Güvenlik Kodu

    Sonuç

    Adres

    Bağlar Mahallesi Gürsel Sokak No:3 Merkez/IĞDIR

    Telefon

    0476 227 69 39

    0 476 227 63 16 (Faks)

    E-Posta

    igdircbsisaretadalet.gov.tr / burak.karaisaretadalet.gov.tr

    Adalet Bakanlığı Logosu